۱۳۹۵ تیر ۱۵, سه‌شنبه

آزار جنسی کودکان در اینترنت

آزار جنسی کودکان در اینترنت

آزار جنسی کودکان در اینترنت – طبق تحقیق، کودکان زیر پنج سال تقریبا در سراسر جهان، پیش از راه رفتن و سخن گفتن، ضربه زدن به دکمه‌های صفحه‌های لمسی تبلت و تلفن‌های هوشمند را یاد می‌گیرند. (لس آنجلس تایم)
از هر ۱۰ نوجوان، ۸ نفر در معرض خطر سوء استفاده جنسی «آنلاین» هستند. (یونیسف)
  • شما با شنیدن این اخبار به چه چیزی فکر می کنید؟
  • آیا شما آمادگی تربیت چنین نسلی را دارید؟
  • آیا خطرات تهدید کننده فرزندانتان در فضای مجازی را می شناسید؟
  • آیا فکر می کنید که آزارهای مرتبط با کودکان فقط در کشورهای غربی اتفاق می افتد؟
آزار جنسی کودکان در اینترنت
آزار جنسی کودکان در اینترنت

الناز قربانی ۱۱ ساله آزارجنسی آنلاین

« الناز ۱۱ ساله است. او بعد از شنیدن صحبت های مددکار اجتماعی در ارتباط با کودک آزاری در مدرسه به مددکار مراجعه می کند به شدت مضطرب و نگران به نظر می رسد و به سختی با مددکار در میان می گذارد که با شخصی از طریق اینترنت چت کرده است و بعد از مدتی این فرد بزرگسال شروع به ارسال عکس هایی از آلت جنسی به الناز کرده است. او الناز را تهدید کرده است که اگر بدن خود را به او “به صورت آنلاین” نشان ندهد ، آدرس خانه و محل مدرسه او را می داند و آبروی الناز را خواهد برد.
الناز به شدت ترسیده است و حدود دو ماه است که به دلیل ارعاب و تهدید فرد بزرگسال ناشناس خواب های ترسناک می بیند و از اینکه در موقعیتی قرار بگیرد که تنها باشد به شدت می ترسد. فرد بزرگسال الناز را وادار کرده است که هفته ای یک بار به داستان های جنسی او در چت روم گوش دهد. الناز خود را مقصر ماجرا می داند و به شدت احساس گناه می کند . او از مددکار می خواهد که در این ارتباط به والدینش چیزی نگوید ولی به او کمک کند. او تصور می کند که والدینش او را هیچگاه نخواهند بخشید. مددکاراجتماعی با پلیس سایبری (فتا) تماس می گیرد اما با عدم همکاری تلفنی پلیس مواجه می شود.» (khaber.ir)

آسیبهای فضای مجازی ,آسیبهای فضای مجازی ,آسیبهای فضای مجازی ,آسیبهای فضای مجازی ,آسیبهای فضای مجازی ,آسیبهای فضای مجازی ,آسیبهای فضای مجازی ,آسیبهای فضای مجازی ,آسیبهای فضای مجازی

آزار جنسی کودکان در اینترنت چیست؟

آزار و سوء استفاده جنسی از کودکان دامنه وسیعی از رفتارهایی را در بر می گیرد که در آن شخص بزرگسال کودک را هدف فعالیت های جنسی خود قرار داده و از آن کسب لذت می کند. سواستفاده جنسی به انواع تماسی و غیرتماسی تقسیم می شود که انواع غیرتماسی آن شامل عورت نمایی، پورنوگرافی، استفاده از الفاظ تحریک کننده و لذت بردن از انواع واکنش های کودک می باشد.
آزار و سوء استفاده جنسی از کودکان مختص یک طبقه اجتماعی ـ اقتصادی خاص نیست و در همه طبقات وجود دارد و دارای تاثیرات بسیار مخربی بررشد روانی ـ اجتماعی کودکان است. علاوه بر اثرات منفی و از بین بردن کودکی و خارج کردن او از مسیر طبیعی رشد، این پدیده هزینه های بسیاری را به دولت ها تحمیل می کند چراکه کودکان سرمایه های انسانی کشورها هستند و علاوه بر کاهش کارکرد و عملکرد آنها در اثر این آسیب، احتمال ابتلا به انواع اختلالات و بیماری های جسمی و روانی برای این کودکان وجود دارد.

آزار جنسی در اینترنت

یکی از راه هایی که ممکن است کودکان را راحت تر در دسترس سوء استفاده کنندگان جنسی قرار دهد، اینترنت است. باید توجه داشت که آزارهای جنسی تنها به فضای واقعی محدود نمی شود و فضای مجازی نیز محل مناسبی برای وقوع این اتفاق نیز است. بسیاری از کودکان با وجود آنکه از اینترنت به صورت روزانه استفاده می کنند اما هنوز درباره مخاطرات کاربری های غیرمجاز آموزش لازم را ندیده اند.
پژوهش ها در این زمینه نشان داده است، ۲۰ درصد از افرادی که به صورت منظم با اینترنت در تماس هستند موضوعات جنسی ناخواسته ای را دریافت می کنند که این مسئله بیشتر کودکان ۱۰ تا ۱۲ ساله را تهدید می کند.

رفتارهای جنسی آنلاین

بیشتر سوء استفاده های جنسی از کودک برروی اینترنت شامل؛ وادار کردن کودک به بیان کلمات جنسی و شرم آور، وادار کردن کودک به تماشای فردی که در حال عمل جنسی است، نظرات جنسی در مورد کودک در چت روم، پیشنهادات جنسی، ارسال عکس های سکسی برای کودک و تهدید و ارعاب کودک برای وادار کردن او به رفتار های جنسی می شود.

آثار آزار جنسی آنلاین در کودکان

اغلب کودکانی که قربانی تعرض جنسی هستند؛ هیچگونه اطلاعی در خصوص سوء استفاده جنسی و نحوه مقابله با آن را ندارند. آنها در طولانی مدت مورد آزار قرار می گیرند و تخمین زده می شود ۶۰ تا ۸۰ درصد آنها هیچگاه در این مورد با کسی سخن نمی گویند و خدمات تخصصی دریاقت نمی کنند.
این دسته از کودکان غالبا احساس شرم و گناه کرده و خود را در این جریان مقصر می دانند و این موضوع باعث گزارش ندادن بسیاری از موارد آزار و تعرض جنسی است. بروز اختلالات اضطرابی، افسردگی، اختلال درخوردن ، انزوا و مشکلات ارتباطی در این کودکان بسیار شایع است. اکثرکودکانی که به نوعی مورد آزار جنسی قرار می گیرند در بلند مدت با افت عملکرد مواجه می شوند.
مطالعه ای در مرکز حمایت از کودکان در مقابل سوء استفاده جنسی در آمریکا نشان داده است که اکثر کودکانی که مورد تعرض قرار گرفته اند علائمی نظیر عزت نفس پایین، برانگیختگی هیجانی، کابوس، اختلالات خواب، افسردگی، سرکوب خشم، خصومت، گوشه گیری از فعالیت ها، مشکلات آموزشی، رویا پردازی، از دست دادن حافظه و ناتوانی در تمرکز، شکایات روان تنی از خود نشان داده اند.

پیشگیری و مراقبت از کودکان

همواره در اکثر کشورهای پیشرفته دنیا در زمینه حقوق کودک؛ دو سیاست کلی برای پیشگیری از آزار جنسی کودکان وجود دارد؛ آموزش بزرگسالانی که مراقبت از کودکان را به عهده دارند و آموزش کودکان برای کسب اطلاعات و مهارت های لازم به منظور مراقبت از خود.
آموزش به این دو گروه در بسترهای مختلفی مورد توجه قرار گرفته است، آموزش در فضای مجازی، آموزش در مدرسه و درسایر موقعیت هایی که امکان دسترسی به آموزش برای کودکان و مراقبین آنها وجود دارد.
آزار جنسی کودکان در اینترنت
آزار جنسی کودکان در اینترنت
بسیاری ازکارشناسان براین باورند که بهترین راه مواجهه با آزار جنسی در کودکان برنامه آموزش پیشگیری از آزار جنسی با رویکرد مدرسه محور است. به این معنی که کودکان در مدارس و در کلاس های درس راهکارهای مناسب برای محافظت از خود در موقعیت خطر را می آموزند. برنامه آموزش پیشگیری دارای دو هدف اصلی است.
ـ کسب آگاهی در مورد آزار جنسی و تشخیص آن
ـ یادگیری مهارت های مراقبت از خود

تجربه سایر کشورها

از دهه ۱۹۸۰ میلادی تاکیدهای بسیاری براهمیت و اثربخشی مداخلات پیشگیرانه مدرسه محور صورت گرفته است اما علی رغم این تاکیدها نظام آموزشی بسیاری از کشورها از ارائه این آموزش ها در مدارس پرهیز می کنند. در ایران نیز آموزش ساختار یافته ای برای پیشگیری از سوء استفاده جنسی از کودکان در نظر گرفته نشده است.
این باور غلط که « آموزش و همچنین دادن اطلاعات در مورد مسائل جنسی و آزار جنسی برای کودکان بسیار محرک است و امکان دارد که انها آزار یکدیگر را شروع کنند.» باعث شده است که همواره آموزش های پیشگیری از آزار جنسی در مدارس با مانع روبرو شود. اما واقعیت این است که بسیاری از کودکان در سنین رشد به طور طبیعی کنجکاوی جنسی دارند، چه این اطلاعات به آنها داده شود، یا داده نشود. از طرف دیگر تجربه نشان داده است که کودکان این اطلاعات را جدی می گیرند و خیلی به ندرت آنها را تحریک کننده جنسی تلقی می کنند؛ چرا که کودکان هیچ تصوری از تحریک جنسی و مسائل جنسی (SEX) ندارند.
سوء استفاده جنسی از کودکان، مشکل بسیار واقعی و جدی دنیای امروز است و گستره بسیار وسیعی از ناز و نوازش آشنایان و غریبه ها تا زنای محارم، از هرزه نگاری تا روسپیگری کودکان را تشکیل می دهد. کودک آزاری جنسی در تمام جمعیت ها رخ می دهد. این پدیده برای کودکان در همه سطوح اجتماعی ـ اقتصادی و آموزشی، در میان همه گروه های نژادی، فرهنگی و در مناطق شهری و روستایی اتفاق می افتد. لذا مشکلی است که نباید آن را نادیده گرفت.
مژگان میر اشرافی – مددکار اجتماعی

منابع:

ـ مسعودی، غزاله ، پیشگیری از کودک ازاری جنسی، ۱۳۹۲
ـ حسامی ، فاران، پیشگیری از سواستفاده جنسی از کودکان ، نشر ساوالان ۱۳۸۹
ـ رحیمی ، لیلا ، کودک آزاری چیست؟ ناشر صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) ۱۳۸۷
ـ آموزش عملی پیشگیری از آزار جنسی کودک ،http://mohsenazizi.blogfa.com/post-3528.aspx
ـChen J, Dunne MP, Han P. (۲۰۰۷). Prevention of child sexual abuse in China: knowledge, attitudes, and communication practices of parents ofelementary school children. Child Abuse Negl.
ـK. & McElvaney, R. (۲۰۱۰). Child Sexual Abuse, Links to Later Sexual Exploitation/High-Risk Sexual Behavior, and Prevention/Treatment Programs. Trauma, Violence & Abuse.
ـhttp://kidshealth.org/…/sexual_health/girls/harassment.html…#
آزار جنسی کودکان در اینترنت ,آزار جنسی کودکان در اینترنت ,آزار جنسی کودکان در اینترنت ,آزار جنسی کودکان در اینترنت ,آزار جنسی کودکان در اینترنت ,آزار جنسی کودکان در اینترنت ,آزار جنسی کودکان در اینترنت

به کانال تلگرامی انجمن خانواده و اینترنت بپیوندید. familyweb@


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر